Een bouwwerf starten zonder veiligheidscoördinatie is op vandaag, juridisch gezien, niet meer mogelijk. De gevolgen bij het niet respecteren zijn dan ook zeer aanzienlijk en dat zowel voor de bouwheer, de architect als de aannemers.
Sedert 25/01/2001 voorziet de wetgeving veiligheidscoördinatie op tijdelijke en mobiele bouwplaatsen ( bouwwerven ). De veiligheidscoördinator is verantwoordelijk zowel voor de veiligheidscoördinatie ontwerpfase als voor de uitvoeringsfase. De taken van de veiligheidscoördinator zijn bij wet vastgelegd en bestaan in het opmaken van het algemeen veiligheid en gezondheidsplan, het coördinatiedagboek, het opstellen van het postinterventiedossier, en het bezoeken van de werf.

Bureau Vandendriessche verzorgt uw volledige veiligheidscoördinatie ( ontwerpfase + uitvoeringsfase ). Alle vereiste documenten worden opgemaakt en worden gebundeld in een veiligheidsmap die ter inzage op de werf aanwezig is. Op het einde van de rit wordt een postinterventiedossier overgemaakt. Dit is een zeer belangrijk document dat complementair is met uw gebouw. Bij eventuele verkoop of verhuur van een gebouw zal de Notaris steeds vragen naar dit document. Indien de Notaris geen postinterventiedossier kan overmaken aan de nieuwe eigenaars of huurders zal deze dit vermelden in de akte of overeenkomst en kan de verkoper aansprakelijk worden gesteld voor eventuele toekomstige ongevallen of schadegevallen.


Referentieprojecten
Diverse opdrachten van veiligheidscoördinatie : bij de bouw van woningen, bij de bouw van industriele panden, bij de bouw van kantoorgebouwen.


Wenst u meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen. Een offerte wordt steeds vrijblijvend opgemaakt.